Affiliate Area

Van tijd tot tijd maak ik websites. Deze host ik bij one.com via deze link krijg je €14 korting als je zelf je website wil hosten. Met de one-click wordpress installatie ben je zo vertrokken.

Ik sta ook voor open communicatie met mensen waar ik mee samenwerk. Ik koop nooit plug-ins aan om door te verkopen. Ik stel voor wat voor jullie goed is en waar ik al mee gewerkt heb. Het aankopen en het beheer, meestal jaarlijkse betalingen, laat ik door de eigenaars zelf doen. Dan blijft het altijd in het bezit van de zaak of vzw. Daarom dat ik met affiliate links werk. Naargelang de link krijg ik een klein % omdat er van mijn link gebruik gemaakt wordt om aan te kopen. Dit heb ik in het leven geroepen omdat ik voornamelijk voor vzw’s sites maak en op deze manier wat aan mijn prijs/uur tarief kan doen.

Als je een website hebt en je wil er nog ietsjes extra aan verdienen dan is deze plug-in zeer handig. Hier kan je op je WordPress site op verschillende locaties banners posten die automatisch veranderen. Je kan met deze plug-in ook gebruik maken van de Google AdSense.

WordPress Banner Rotator plugin

Dit werkt natuurlijk niet op een gratis blog zoals deze. Maar op een site die van jou is kan je hier wel handig mee aan de slag. Al moet je natuurlijk niet overdrijven met ADS.

Met bovenstaande plug-in kan je natuurlijk ook je Bol.com banners over je site laten roteren zie onderstaande voorbeelden. Al roteren deze wel niet 🙂

ComputerComputerGamesGamesBoekenBoeken

Voor de meeste website’s die ik maak, gebruik ik Elementor Pro.
Elementor Pro
En perfect te combineren met je eigen store via WooCommerce, deze plug-in kan je zeer goed GRATIS gebruiken en met de betalende plug-in: WooCommerce Google Analytics Pro kan je je gratis Google Analytics account een boost geven om echt te weten wat je klanten willen. Ideaal als je met dropshipping wil beginnen. Al kan je natuurlijk ook je eigen affiliate programma beginnen.

WooCommerce

Onlangs heb ik twee sites opgeleverd met subscriptions en memberships. Of als je producten wil combineren kan dit met product bundles of als je een product door de klant zelf wil laten samenstellen kan je gebruik maken van Composite products.

WooCommerce heeft zelfs een tool voor reservaties. Al is dit wel een beetje prijzig. Momenteel werk ik met alternatieven, maar helaas dat werkt niet samen met WooCommerce. Al ben ik aan het onderzoeken of het mogelijk is met Smart Coupons van het ene programma codes te genereren voor het andere. Maar dat is nog een WIP, al is de Smart Coupons al wel een meerwaarde als je met kortingscodes wenst te werken zonder zelf al te veel moeite te doen. En dan is Order Status Control wel iets handig. Als alles betaald is, krijgen de mensen een mail dat het allemaal in orde is en moet je verder niets meer doen met deze bestelling. Voeg daar nog WooCommerce Gift Manager aan toe en dan kan je denkelijk alles doen wat je kan bedenken. 

Een tijdje geleden was ik aan het onderzoeken hoe het mogelijk is om de WooCommerce webshop te integreren in een fysieke store. Op 30 januari 2020 kreeg ik een mail waar ze Point of Sale in voorstellen. Dat is zeer handig voor bedrijven die een webshop hebben en een apart kassasysteem dat meestal een dure kost is. De Point of Sale heb je voor $199 (ex. btw). Met request a quote kan je ook heel gemakkelijk diverse producten aanduiden om met een offerte te werken. Handig voor B2B.

Dankzij de integratie met Mollie kon de leden administratie en de verkoop allemaal op de website gebeuren en was er voor de vrijwilligers minder administratie om bij te houden. Waardoor er meer tijd was om de core business van de vzw te vertegenwoordigen. Een volgende stap zal een integratie zijn via social login hierdoor kunnen mensen rechtstreeks met hun reeds bestaande accounts zich aanmelden.

Soms zie je op een website persoon x heeft zo veel minuten of zelfs uren gelden dit gekocht. Dit kan je als je een WooCommerce site hebt heel gemakkelijk zelf integreren via NotificationX. Ze hebben ook een handige plug-in voor Elementor. Voor nog geen $30 kan je met Essential Addons for Elementor al heel wat doen zonder dat je voor een Pro versie van Elementor moet kiezen.

Ik begin ook meer en meer de waarde van envato te ontdekken. Onlangs hebben ze me voor een WooCommerce site Mailster – Email Newsletter Plugin for WordPress voorgesteld. Waar ik denkelijk begin volgend jaar op diverse websites mee ga overschakelen.