Het venijn

Het venijn – De Westernreeks

DE AUTEUR

Een man die begon met het maken van videogames en striptekenaar werd, van een droomjob gesproken.

Deze reeks komt van ons buurland: Frankrijk. Dus het is mogelijk dat deze nog niet helemaal bekend is bij ons. Tijd om daar verandering in te brengen. Het venijn gaat niet over een stoere mannelijke cowboy zoals we Arthur Morgan uit Red Dead Redemption 2 hebben leren kennen. Maar we volgen Emily, een nieuw mythisch figuur uit de Far West! Een vrouw om U tegen te zeggen die niet bang is om haar handen vuil te maken en haar schoonheid te gebruiken om haar queste te volbrengen. Aan de hand van Flash Backs krijgen we een vleugje geschiedenis mee over de jeugd van Emily. Wie ze is en wat haar drijft om alles achter te laten en naar New Haven te gaan.

LAURENT ASTIER werd geboren in 1975. Hij maakte eerst videogames en begint zijn carrière als stripauteur in 2001 met de sciencefiction trilogie Cirk. Achttien jaar lang maakt hij vooral detectieveverhalen en schrijft hij meer dan twintig albums. Gong, Aven, Cellule Poison, L’Affaire des affaires, Zo maak je een fortuin in juni 1940en onlangs ook Face au mur… Nu hij het schrijven en tekenen helemaal beheerst, stort hij zich op de inspiratiebronnen uit zijn kindertijd en jeugd: de western! Hij slaat zo een nieuwe weg in zijn carrière in… met Het Venijn, een reeks van vijf albums bij uitgeverij Daedalus.

Het verhaal speelt zich af in dezelfde periode als Butch Cassidy en The Kid. En het Pinkerton Agency is in deze periode nooit veraf. De agenten die in het verhaal meespelen hebben blijkbaar ook echt bestaan. De reis van Emily verwijst ook naar echt gebeurde verhalen uit die tijd. Waardoor de plot heel waarheidsgetrouw aanvoelt en Emily zeer geloofwaardig overkomt.

Ik deel met veel plezier de Pitch met jullie mee die me overtuigde om dit album aan mijn collectie toe te voegen.

Het venijn: De Pitch

In de trein naar Silver Creek, een godvergeten stadje diep in Colorado, overpeinst Emily haar lot. Ze wilde niet worden zoals haar moeder. Ze wilde niet haar schoonheid verkopen aan mannen die langsliepen in de warme buurt van New Orleans. Maar welke keuze heb je als de man met wie je gaat trouwen niet opdaagt aan het station, en je aks knappe vrouw alleen en zonder een cent op zak in een mijndorp in de Rockies staat? De baas van het salon heeft alvast een idee…

Tenzij Emily iets anders in gedachten heeft, en de komt van de gouverneur – favoriet bij de senaatsverkiezingen- niet zomaar toeval is. Want in 1900, in het Wilde Westen, zijn afrekeningen legio en is niemand  echt zo vrij als een vogel. De detectives van het Pinkerton Agency jagen je onvermoeibaar op voor de premie die op je hoofd staat; Dood of levend. Het maakt voor een Pinkerton niet uit.

Overleven in de bergen en woestijnen, of indianengebied oversteken… het lijkt kinderspel, in vergelijking met het andere gevaar dat op de loer ligt.

Personages Vuurzee

Het eerste avontuur las als een trein, ik kijk alvast uit naar deel 2: Vloedgolf. Want ik ben zeer benieuwd naar waar Emily ons gaat meenemen.

De Vuurzee

het eerste deel van
de vijfdelige stripreeks:

Het venijn

Te koop bij
uw lokale stripwinkel.

't Vlaams Stripcentrum

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.